štvrtok 21. februára 2013

Sníčkový anjelik

Nakoniec sa mi podarilo anjelika dokončiť. Ďakujem Dáške - Dadouch za inšpiráciu, na jej blogu nájdete aj link na strih a obrázkový postup. Šije sa fakt skvelo, trochu som sa bála tej drobnej krajčíriny a ručného šitia na nôžkach a rúčkach, ale nebolo to vôbec zložité.

Pomenovanie dostal od Ninky, to je jej obľúbená činnosť, vymýšľať mená a sníčkový preto, lebo má zavreté oči a stráži pekné sníčky (citujem autorku). Anjelik bude strážiť jednu milú dámu, ktorá mi je srdcu blízka, bude to prekvapko, dúfam, že sa bude páčiť.




Musím povedať, že určite neostane pri tomto jednom :).

streda 20. februára 2013

Staré a nové

Najprv sa pochválim bábikou, šila som ju ešte minulý rok v júni, pre moju super kamošku Stanku, ktorá má na svedomí, že vôbec šijem. Bez jej podpory, podrobných návodov, výkladov, rád a tipov by som na začiatku asi nič neušila. Zadanie bolo presné, hnedovlasá, hnedooká bábika, v šatách špecifickej červenej farby s bielymi bodkami. Tú som ale nezohnala, tak si šaty šila sama Stanka. Bábiku som si ani nestihla odfotiť, veď bola nahá a Stanka mi konečne dodala foto.

 
 Taštička Desireé, design by Bellet, ma uchvátila hneď na prvé šitie, v galantérke mali pekné satény, nuž ďalšie fešandy nedali na seba dlho čakať. Sú voľné hneď k odberu :).
 

 
A nakoniec peňaženka, opäť design by Bellet. Nakopli ma dievčatá z kurzu, vraj na ďalšom kurze si prosia šiť peňaženku. Žiadnu som zatiaľ nešila, tak som si ju skúsila, či to vôbec viem. Šila sa super, len to moje "rovné" šitie som neodhadla a ešte som to zvýraznila aj kontrastnou niťou, nabudúce to budem musieť vychytať. Na kurze ale budeme šiť trochu inú verziu, aby sme dostáli autorským právam Bellet. Látky sú z mojej zamilovanej kolekcie, ktorá sa už samozrejme nepredáva, respektíve už len dopredáva - Luna Notte by 3 Sisters for Moda.
 

 
Dnes by som chcela dokončiť jedného super anjelika, inšpirácia a aj link na strih a postup od Dášky (Dadouch) a už aj presne viem, komu pôjde (našej Ninke nie ;)), ale to je zatiaľ prekvapko.


utorok 19. februára 2013

Kurz - Psík

Ako som avizovala v poslednom príspevku, 9. februára Katka z Modern Patchwork organizovala premiérový kurz šitia, kde som robila odborný dohľad. Šili sme psíka podľa nórskej designérky Tone Finnanger, trochu upraveného našim potrebám. Osadenstvo prvého kurzu bolo naozaj rôznorodé, od profesionálnej krajčírky (doteraz nechápem, čo tam robila :D) až po začiatočníčku. Každopádne sa všetky svojej úlohy zhostili s nadšením a výsledok ich určite potešil.
Všimnite si aj krásny priestor, ktorý Katka v ich novom dome vyhradila na kurzy, radosť šiť.







 
A naši výslední hafanovia, ďakujem dievčatá :).


sobota 2. februára 2013

Bábik nikdy nie je dosť a jedna pozvánka

Dnes len tak skrátka, aby ste si nemysleli, že zaháľam. Sľúbenú bábiku som dokončila ešte minulý týždeň, priznám sa, že som čakala trochu viac ohlasu :). Samozrejme si ju hneď uchmatla Ninka a dala jej meno Danka, lebo vraj vyzerá presne ako babička Danka. Nuž prieť sa s našou 4-ročnou pubertou nemý zmysel :D. Návod je od Black Apple pre Marthu Stuart. Očká som maľovala, na vyšívanie som príliš lenivá.



A ešte v krátkosti jedna pozvánka na kurz šitia. Organizuje ho Katka z Modern Patchwork, ja sa tam tiež obšmietam. Šiť by sme mali psíka podla Tone Finnanger. Ak vás to zaujalo, môžete sa dozvedieť viac na stránke Modern Patchwork.