streda 17. júla 2013

Opäť Zakka/Zakka once again

Projekty z mojej novej knižky sú také chutné, že som sa rovno pustila do ďalšieho. Kotori zipsové vrecúško v tvare vtáčika je opäť rýchlou voľbou na darček. Trochu ma potrápil ľan, z nejakého záhadného dôvodu je v jednom smere strašne elastický.

Ale už sa musím pustiť do objednávok.. Aj vy to máte tak, keď "musíte" niečo šiť, tak to akosi nejde a nejde?

My new Zakka book's projects are so cute I had to made another one of them. Kotori Zipper Pouch is great option for quick gift. I had certain problems with linen used for outside, it is quite elastic in one way.

And now I have to go about my paid projects. Usually it is difficult for me to sew things I "have" to, what about you?





utorok 16. júla 2013

Jazdecká mánia a Zakka matrioška/Stick Horses and Zakka Babushka

Ninka už vyše roka chodí jazdiť na koníky. A keďže je to len raz do týždňa a ju aj Oskiho jazdenie bavi, nedalo mi a vygooglila som si super návod na koňa na palici, obľúbenú to hračku našich starých otcov. Ak vás zaujal, návod aj strih nájdete tu.

Ninka goes to riding lessons for more than a year. She and Oskar are very fond of riding so I had to google some tutorial to make stick horse, favorite toy of our grand fathers. If you are interesting in, here you can find tutorial and pattern.





Z mojej novej knižky Zakka Handmades ma ako prvá zaujala matriošková kľúčenka, matriošky sú moje obľúbené. Trošku som si ju prispôsobila, snáď nie na škodu veci a určite nie je posledná, Vianoce sa pomaly ale isto blížia :D.

I made Babushka Key Cover as the first project from my new book Zakka Handmades, I love babushkas so much :). I adapted it little bit and this is not my last key cover, you know, Christmas is not so far :D.




nedeľa 14. júla 2013

Čo priniesli narodeniny a dovolenka/"Birthday and Holiday" Sunday Stash

Minule som avizovala stop nákupom a predpokladala som, že sa dlhší čas už nebudem mať čím chváliť. Našťastie som mala narodeniny a ešte k tomu mám skvelú švagrinú, takže medzi narodeninovými darčekmi boli aj látky a 8 sád kožených rúčok.

Last Sunday Stash I notified I would not buy any new stuff to my stash. But it was my birthday and as I have awesome sister-in-law I got few novelties in fabric stash and also 8 pairs of leather handles.


Oskiho nový McQueen tiež musí byť na fotke :).
Oskar's new McQueen is part of stash, too :).


Ďalšie úlovky sú časopisy z dovolenky v Taliansku, inšpirácií nikdy nie je dosť a moja prvá Zakka knižka v zbierke, našla som ju v rámci jednej rozdávačky, ktorá nebola prístupná mimo USA, ale projekty sa mi veľmi páčili, tak som si ju kúpila, opäť raz v mojom obľúbenom Book Depository.

Magazines are from our holiday in Italy, just another kind of inspiration and my first Zakka book in my collection. I'd found it in one giveaway which was not open for non-USA readers but I liked projects so I bought it from Book Depository.   


Viac o Sunday Stash si môžete prečítať na blogu Finding Fifth.
You can read more about Sunday Stash on Finding Fifth Blog.

štvrtok 4. júla 2013

Letná kabelka a podkafíčka/Summer bag and mug rugs

Kabelku mám ušitú už dlhšie, ale opäť nebol čas ju nafotiť. Šitá je podľa návodu, ktorý som ako inak našla na Pintereste, nájdete ho na stránke The Long Thread. Inštrukcie sú jasné, strih priložený. Ja som použila ľan so zatkávanou striebornou nitkou, s koženými uchami mi pomohol manžel, ktorý mi kožu narezal, pekne zasekol do oblúku a nabil nitmi. Uši sú preložené na polovicu a pri jednej strane prešité. S výsledkom som naozaj spokojná :).

I made this summer bag few weeks ago but there was no time to make pictures of it. I found this tutorial on Pinterest, you can find it on the The Long Thread website. Instructions are clear, pattern is included. I used linen with silver thread, my husband helped me with leather handles, he cutted them, made them rounded and        nailed with rivets. I'm really satisfied with the result :).




A podšálky pre moju šéfku, šité podľa Bellet, látočky od Katky z Modern Patchwork

Mug Rugs for my supervisor, design by Bellet, fabrics from Modern Patchwork.


V sobotu vyrážame na dovolenku, La Bella Italia nás čaká, veľmi sa teším.

We'll go on holidays on Saturday, La Bella Italia is waiting for us, so see you not so soon :).

streda 3. júla 2013

Nákupná horúčka/Sunday Stash

V júny som sa nejako pleskla po peňaženke a do mojej zbierky pribudlo naozaj dosť noviniek. Posledné látkové úlovky na asi riadne dlhý čas sú od ďalšieho obľúbeného predajcu Lucky z Moje látky, ktorá má v ponuke prevažne českých výrobcov a v sekcii Za babku môžete objaviť parádne, hlavne doplnkové látočky za ešte parádnejšie ceny. Veď posúdte sami .
Ohľadom Sunday Stash môžete nájsť viac informácií na Finding Fifth - Sunday Stash #69.

A ešte veľryba z poslednej Tilda knižky, ktorá sa vám podľa komentárov páčila a deti si ju hneď vyžiadali.

As I (and you too) see, this June was in the name of fabric spending spree. When I'd found another of my favorite suppliers had enlarged her offer of fabrics "for bargain" I had to have some. Those fabrics are mostly from Czech producers, nice patterns and colors for really nice prices and they are 150cm (58") wide.
More info about Sunday Stash you can find on Finding Fifth - Sunday Stash #69.

The whale from my new Tilda book which you liked in last Sunday Stash.




Vidíte Ninku, ako tancuje v pozadí? :D
Could you see Ninka dancing behinde? :D