piatok 17. mája 2013

Myška Berta

Jedna rýchlovka. Ako som spomínala v predchádzajúcom príspevku, Stanka na stretku okrem domčeka šila myš Bertu, design by Bellet. Musím sa priznať, že som už dlhšie po nej pokukovala, ale zdala sa mi komplikovaná. Ale keď mi Stanka ozrejmila, že sa hlava našíva, s čím nemám moc dobré skúsenosti ešte od šitia psíka podľa Tone Finnanger, lebo mu chudákovi hlava nedrží moc pevne a s ohľadom na zaťaženie, akému sú hračky vystavené, musela som aspoň vyskúšať, či túto veľkú fešandu zvládnem ušiť v jednom kuse.
Dievčatá ma v tom samozrejme podporili, a kedže sa mi nechcelo moc do inej práce, pustila som sa do myšky. Trochu mi dalo zabrať zošitie jednotlivých častí z rôznych látok, teda hlavu, blúzku a brucho, ale za to mohla moja neochota obetovať centimetre látky navyše a tiež som akosi zabudla na zrkadlenie strán :).
Šitie išlo od ruky, aj keď ma čakali ďalšie prekvapenia v podobe spotreby dutého vlákna, padlo na ňu hádam aj kilo, a tiež ťažkosti pri prišívaní nôh, keď som ich nevedela prišiť ani mojou najväčšou ihlou. Sukničku má ušitú na gumičku, aby držala a dala sa obliekať.
A tu je výsledok, poputuje pre Alicku, dúfam, že jej myškina noha neostane po dvoch dňoch v ruke.




4 komentáre:

  1. Podarila sa na jednotku...krásne vypracovaná.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ten boj dopadl dobře. Bertička je moc pěkná. Už jsem šila dvě a mám požadavek na třetí a přiznám se, že se mi nechce, nerada šiju to samé několikrát, ale co se dá dělat, když jsem v lednu slíbila, že nejpozději do června ji předám. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Oblíkací myška je parádní. Šikovná autorka :)

    OdpovedaťOdstrániť