piatok 23. novembra 2012

Bábiky, bábiky a ešte raz bábiky

Naša dcéra je typické dievčatko, rada nosí sukne a šaty, vo vlasoch musí byť aspoň 5 sponiek a hlavne vlastní neuveriteľné množstvo bábik. Moje úspechy na poli tvorby Tildušiek ma nejako automaticky posunuli k myšlienke naučiť sa šiť aj zložitejšie bábiky. Ešte pred tým, ako som začala sama šiť, som veľmi obdivovala bábiky od Lusilky, hlavne tie premakané, ručne maľované oči, no nádhera. Dokonca bola aj možnosť absolvovať kurzy, na ktorých vás naučia šiť takéto nádhery, ale zvyčajne sa konali v Čechách a boli viacdňové, čo s malým dieťaťom nie je vždy možné.

Niktoré veci v živote musia proste "vyhniť" a musí prísť ich čas. Šila som si svoje Tildušky a po narodení syna neostávalo moc času ani na ne. Vďaka krásnym veciam z Maríny a mojej mame, ktorá prejavila záujem naučiť sa šiť patchwork, som začala uvažovať nad kurzom patchworku. Nakoniec sme sa spolu s mamou prihlásili na kurz Rýchla deka, ktorý organizovala Deniska zo zebrapatchwork. O tomto kurze bude reč neskôr. Dôležitejšie bolo to, že spolu s nami na kurze bola aj pani Violka Bajaníková, ktorej prepracované bábiky som len s nemým úžasom obdivovala a ani vo sne by ma nenapadlo, že raz by som niečo podobné dokázala vytvoriť.

Slovo dalo slovo, zapojila sa aj Deniska a výsledkom boli pre veľký záujem až tri kurzy šitia veľkej bábiky. A hádajte, kto bol účastníkom hneď prvého? No jasné, že ja :-). Ktovie, či som náhodou nebola aj prvá prihlásená :-D. Samotný kurz bola 4-dňová makačka, Violka nás nešetrila a hlavne pre mňa, kedže neovládam základy šitia, to bol zaberák. Výsledok, ako si určite viete domyslieť, stál za všetky útrapy, dopichané a dorezané prsty. Domov som si priniesla Sabinku.



Medzičasom sa začala venovať šitiu bábik aj moja kamarátka Stanka, vychádzajúc pri tom z internetu, Lusilky a vlastných zlepšovákov. Kedže ja som večný a hlavne šťastný študent, počas spoločného šicieho weekendu ma ju naučila, za čo som jej neskonale vďačná. Jej metóda tvorby bábik je značne jednoduchšia a hlavne pre mňa, čo milujem rýchly efekt za málo času aj práce, pohodlnejšia. Takto vznikli ďalšie fešandy, mená im vždy dáva Ninka.

Mimi

 

Terezka

Katka



Elinka


A už s bábikami pomaly končim, teda len v rámci blogu, resp. príspevku. Nakoniec som neodolala a predsa len som absolvovala ďalší kurz a to u Pristelky, ktorá inšpirovala aj Lusil k tvorbe textilných bábik. Pristelka bola taká milá a spravila mi intímčo kurz u nej doma a len pre mňa. Človek sa má vždy čo učiť. Kurz bol skvelý, Pristelka pri mne tvorila kvety na svadobnú tortu, tie sú jej ďalšou vášňou, výborne som sa bavila a hlavne sa naučila kopec vecí.








Snáď vás z toľkých bábik nebolí hlava :-D

Bábiky sú a určite ešte veľmi dlho budú mojou vášňou, teším sa z každej jednej a dúfam, že ony moju radosť odovzdávajú ďalej svojim novým mamám.

2 komentáre:

  1. Wow, Zuzi, netušila som, že si už ušila toľko bábik! Sú krásne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vdaka Kati, este chyba jedna, co som sila pre Stanku, stale nemam foto ;)

      Odstrániť