utorok 22. januára 2013

Vianočné šitie

Konečne som minulú nedeľu odovzdala posledný vianočný darček, aby ste sa nedivili, netere a synovec mali kiahne a medzi tým aj črevnú virózu, takže skôr to nebolo možné.

Toto boli moje prvé Vianoce so šitými darčekmi, trochu som mala obavu, ako budú handmade darčeky prijaté, našťastie to dopadlo celkom dobre, len dúfam, že sa obdarovaní moc nepretvarovali :).

Dva darčeky boli osobné. Muffinová kabeločka pre našu Ninku, nápad som si "pinnla" na Pintereste a strih s návodom som si kúpila na etsy.com. Bohužiaľ sa nemôžem podeliť o link, neviem strih nájsť :(. Nádherná háčkovaná kvetinka nie je mojím dielom, ja a háčik si akosi nevieme nájsť k sebe cestu, ešte že mám Barbarku, ktorá mi zopár kvetiniek a lístkov spravila. Samotný strih aj postup som si trochu upravila, v postupe sa napríklad vrch muffinku lepí tavnou pištoľou, čo mne ale vôbec nedržalo, v USA asi majú lepšie lepidlá, zapínanie bolo pôvodne na suchý zips a podobne.


Druhý bol pre moju milovanú 86-ročnú babičku, šila som ho na poslednú chvíľu večer pred Štedrým dňom, ale bola som šťastná, že som to stihla, babičku z pretlaku dojmov a emócií opäť zradilo srdiečko a ešte na Štedrý večer ju viezla záchranka do nemocnice. Tak snáď ten anjel pri nej naozaj stál.

 
 
Ďalšie darčeky boli "hromadné", teda pre viacerých. Najprv som šila vankúšiky pre svokrovcov do obývačky, už dávnejšie si ich priali. Na dvoch vanúšoch je vzor Hunter Star, ktorý som sa naučila šiť na kurze u Denisky v Zebre, pozor, nejde o žiadny náročný paper piecing ;). Tretí je šitý podľa Patchworkového klubu od Bellet. Pôvodne mal byť väčší ako tie s Hunter Star, ale akosi mi patchworková matematika stále nejde do hlavy.
 
 
Posledné dva darčeky sú prestierania - pre tetu a pre švagrovcov, obe po 6 kusov a nejaké tie podložky pod hrnce k tomu. Srdiečkovú chňapku pre nás objavila Anička Wilde, za čo jej patrí srdečná vďaka, postup je síce v ruštine, ale ujo Googel a obrázky bohate stačia. Musím sa priznať, že pri lemovaní posledných kusov prestieraní som na dlhý čas znenávidela šikmý prúžok :).
 
 





Ostáva mi už len dúfať, že darčeky potešili a ja som spokojná, lebo som ich vôbec stihla ušiť :D.

2 komentáre:

  1. Zuzi, iba ticho obdivujem a závidím. Ja som zase tento rok nič nestihla.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. První vánoce s šitými dárky se povedly, máš je krásné!

    OdpovedaťOdstrániť